Jeg blir så glad av å høre denne sangen. Tenk folkens. Om 9 timer så er jeg på vei mot statene. Jeg gleder meg kjempe masse og blir bare lykkeligere av denne sangen. Verdens søteste for øyeblikket. 
 

 

Stine
Om 30 timer er jeg på flyplassen og sjekker inn. Sykt. Uvirkelig. Virkelig. Nå skjer det folkens. Vet ikke helt hva jeg føler nå. Jeg har nerver og sommerfugler. Har jeg ikke noe å gjøre sitter jeg å ser på nedtelleren på bloggen. Føler meg ikke helt klar til å forlate pikerommet. Føler meg ikke klar til å reise. Forlate familien. Men når vil jeg være klar? For jeg vil ikke vente mer heller. Da bygger det seg bare opp flere sommerfugler. Jeg er klar, men ikke klar. Hvis det gir noe mening.Føler ikke jeg gir så mye mening. Nei, nå er det slutt på tenke tiden min. Jeg er klar etter denne dagen med familien. En siste dag trengs, og den skal brukes like godt som de andre. 

 

Stine
 

 
Da kan jeg trygt si at jeg er ferdig med å pakke og tenkte å dele min pakkeliste. Legger nok noen småting rett før jeg reiser, men ellers er jeg ganske fornøyd med pakkingen min. Den veier jo bare 18 kg så noe rett må jeg vel ha gjort? 
 3 bukser (Levis, Dr. Denim og en mint)

2 shortser (boyfriend fit og en kort) 

10 topper (alt fra vanlig singlett til genser)

2 kjoler ( Blomstret og den nye hvite)

1 En grå hettegenser

2 cardigan (lang, blå og en grå)

4 skjørt (maxi,bodycon, skoleskjørt og et puffskjørt)

1 pysjamas

2 tights ( joggetights og chill thights)

3 treningstopper

2 skopar (joggesko og noen litt høye) 

14 truser og sokker

1 bikini

4 bher 

2 sports bher

2 strømpebukser

1 stor veske

Mobil, Ipod og kamera ladere

Blå vårjakke (paven)

 

 Jeg har valgt å ha med meg minimalt med kosmetikk. Det nederste bilde er det shampoo, body lotion, lipgloss, balsam og såpe som går i håndbaggasjen. Men på øverste bilde ser dere:

 

Sexy mama "pudder"

Chanel leppestift

Lipgloss

Mascara

Deodorant

Concealer

Bryn napper

Tørrshampoo

Sminkefjerner

Fuktighetskrem

 

Jeg har en perfekt trillekoffort til håndbaggasje som vil inneholde bl.a. macen, 3 bøker, kamera, solbriller, shorts, kosesokker, mobil,Ipod, pass og diverse papirer som DS-2019, forsikringskort osv. 

Masse brev og kort jeg har fått av venner skal også i håndbaggasjen min. Alt åpnes på flyet.


Resieantrekk består av en svart bukse, grå hoodie, hvit singlett , peace skjerf og vans/converse (har ikke bestemt meg). 

Nå skal jeg bare kjøpe en adapter, sjokolade og siste gave til vmor som blir pakket inn og lagt i håndbaggasjen min. Jeg legger nok også en joggebukse i håndbaggasjen hvis jeg har plass. Noe jeg mangler? Vurderer å pakke solkrem...skal, skal ikke? 

 

Stine
Maren og jeg bestemte oss for å ha en liten avslutningsfest før vi reiser. Hun om noen timer og jeg på fredag. Vi var omtrent 21 jenter totalt og kvelden ble vellyket. Selv om det ble noen tårer, hadde jeg det kjempe kjekt. 


Åse koser seg med isteKommer til å savne denne gjengen 

 

 

Maren fikk en ...


..enhjørning

 

 

 

 
My unhappy face..

Vi hadde hver sin bok opp som de kunne legge igjen en liten hilsen til oss. 

 

Stine
Nå dere er det bare 3 dager igjen og jeg vet ikke helt hva jeg synes for å være helt ærlig. Jeg gleder meg masse, masse til å reise for å se Nwe York og møte min kjære vertsmor Winnie for første gang. Men i dag våknet jeg til en liten klump i magen og så plutselig var den borte. Jeg skrev et innlegg tidligere, men så bestemte blogsoft å klikke og bortevekk var det innlegget. Det er de stille stundene hvor jeg bare får sitte å tenke litt for meg selv at jeg kjenner sommerfuglene, ellers så er alt som vanlig og det virker ikke helt som jeg skal reise. Men jeg skal reise og som jeg har skrev for noen måneder siden: Jeg kan ikke se for meg å ikke reise. Jeg gruer meg masse til å si hade til mamma og pappa, men akkurat nå, 3 dager før avreise gleder jeg meg ganske mye. 

 

Jeg har forresten også sagt hade til min skjønne Maren som reiser i morgen. 

 

Stine

 
Okei, så mamma snakket jo med Winnie på telefonen for noen dager siden fordi min er helt på tryne noen ganger så Winnie ringer mamma heller. Uansett så fortalte Winnie at jeg skulle bli Senior. Det var ganske mye tull rundt om jeg skulle være Junior, Senior eller Sophmore. Jeg ble i alle fall Senior og blir derfor med på prom, graduation og får gå med folk på min egen alder. Som er kos  I tillegg til å fortelle at jeg ble Senior fortalte Winnie også om en annen tur vi ( altså hun, Renate og meg) skal på. Vi skal ut på bøffel tur eller vi skal se på frie bøffler. Råkult ikke sant?

 

Stine

 
...leaving my beloved Norway. 

 

I dag er det nemlig en uke til jeg reiser. Eller 6 dager og noen timer for å være mer presis. Har også fått videre reiserute og informasjon. Så slik ser reiseruten min ut

 

10/8 Sola - Gardemoen

10/8 Gardemoen - Newark (NYC) 

13/8 Newark - Chicago

13/8 Chicago - Fort Wayne 

 

Møte min herlige vertsmor. Gjett om jeg gleder meg til å endelig se henne. Det eneste som ødelegger gleden er tristeheten over å si hade til mine nære og kjære. Det er bittersøtt for å si det sånn. I dag når jeg nok kjelleren før dagen er over fordi jeg har sagt hade til Pappa slekten igjen ( smerte å gå gjennom det igjen), stoe broshan og Stine. Og nå skal jeg si hade til Inga og Askil. Men jeg må bare tenkte positivt. Jeg er nemlig i denne vakre og fantastiske byen om 7 dager. Closer than ever. Nå gjenstår bare en parade av klemmer og tårer, hygge med mine elskede og siste finish på pakkingen. 

 Oppdatering: Jeg har jo vært vekke i en uke og det har jo skjedd masse nytt å fortelle. For det første så har også mamma snakket med Winnie nå, men forteller mer om det i et annet innlegg. Jeg har hatt en liten "Stine-bestemte-seg-for-å-reise-til-USA-og-kommer-til-å-savne-dere-alle kveld" med tanter,onkler og søskenbarn på pappa siden. Jeg har vært hos en osteopat slash healer. De sier denne osteopaten har spessielle evner. Jeg er nesten ferdig å pakke. Så i de neste innleggen skal jeg legge ut min pakkeliste, mamma sin samtale med Winnie og kanskje litt om Osteopaten. Det kommer også dag for dag i NYC som jeg fikk for to uker siden. 

 

Stine

 
Tenkte jeg kunne dele opplevelsen rundt den første samtalen med vertsfamilien siden jeg merker det er ganske mye spenning rundt nettopp dette.

 

Det hele begynte i Spania hvor jeg ble oppringt av Idun som sa at Winnie har prøvd å ta kontakt, men har aldri komt gjennom og de lurte på om jeg kunne gjøre meg tilgjengelig de kommende dagene. Det ble jo litt problematisk i og med at jeg er en av verdens mest utilgjengelige personer. Tror de fleste som kjenner meg kan si seg enig i nettopp det. Typisk meg er å legge fra meg mobilen på lydløs i jakken eller i senga og gjerne uten penger på den.

 

Men nok om Stine den ubrukelige. Jeg ble jo i ekstase. Så kult at Winnie har prøvd å ringe for å bryte isen. Tiden gikk og plutselig var det gått 2 uker og ingen telefon, ville jo gjerne ringe selv, men uten penger på mobilen gikk den planen i dass.

 

I alle fall, samtalen var glemt og plutselig ringer mobilen. Det at mobilen ringer er jo et fenomen i seg selv for ingen andre enn selgere og pappas venner ringer meg. Jeg ser så vidt nummeret før jeg tar telefonen, men ser at det er et jalla nummer aka selger og svaret litt gretten fordi vi akkurat skulle til å spise. I andre enden var det en noe fortumlet person og jeg trodde det bare var at de forventet pappa i telefonen. Men neida, det var Winnie. Plutselig gikk jeg inn i sjokk og hoppet opp og sprang rundt hytta for å snakke i fred slik at ingen skulle høre engelsken min.

  

Alt gikk i ett og jeg husker faktisk ikke så mye av samtalen. Jeg kunne faktisk ikke tro at jeg hørte stemmen til vertsmor. Verdens søteste stemme og for ikke å snakke om latteren. Dette er definitivt en person jeg kommer til å trives hos. Spørsmålet er bare om hun kommer til å like meg...

  

Altså samtalen gikk for det meste om litt generelle ting, vi tullet, lo osv. Hun fortalte at hun planla å ta oss med på diverse turer i Indiana og en over til Ohio. Gleder meg kjempe masse. Fort Wayne er jo nesten i grenseland med Ohio. Kanskje vi også skulle reise en tur til North Carolina for å elverafte. Kjenner jeg gleder meg mer og mer.  Så plutselig måtte Winnie gå og sa at hun skulle ringe meg en gang til før jeg kommer. 
Nå er det forresten bare 13 dager igjen (dag 14 reiser jeg tidlig så regner ikke med den) og for noen dager siden kom jeg over denne søte post it lappen som Inga hadde skreve til meg. Hun er jo så herlige. 

 

Stine

 

edit: Har nå snakket med henne enda en gang. 
Den 10 august er tydeligvis lykkedagen min i følge Julies "TopModel" horoskop. 10 august er jo min avreise dato så jeg måtte smile når jeg så det, selv om det ikke var mange andre som gjorde det da...Jeg syntes i alle fall det var ganske søtt da.  

 

 

Stine
Tenkte jeg kunne dele noen av Indianas rareste lover. Har tatt to hjerter foran min favoritt. Hvilken er din? 

 

Waitresses may not carry drinks into a restaurant or bar.

The value of Pi is 3.

Baths may not be taken between the months of October and March ... Gleder meg allerede til å følge denne loven

No one may catch a fish with his bare hands.

Drinking from your bottle in a bar can lead to your arrest.

Mustaches are illegal if the bearer has a tendency to habitually kiss other humans.

"Spiteful gossip and talking behind a person´s back" are illegal... Skal bli herlig å komme seg vekk fra baksnakking

It is forbidden to eat watermelon in a park in Beech Grove

It is illegal for barbers to threaten to cut off kid´s ears in Elkhart

Within four hours of eating garlic a person may not enter a movie house, theater, or ride a public streetcar in Gary

 Stine
Jeg sa jeg skulle skrive om ambassade besøket mitt, men det er egentlig ikke så mye å fortelle. Først måtte vi stå tidlig opp for å rekke flyet som gikk til oslo halv 7. Jeg hadde så vidt fått 3 timer på øyet og var syk, så dagen gikk ikke så veldig bra. Vi klarte i alle fall å komme oss til den Amerikanske ambassaden som forresten ligner på et fengsel. Der ble vi stående i kø først en time ute og så et kvarte inne. Mamma kunne jo ikke være med inn, men jeg møtte to bergensere som holdt meg med selskap. 

 

Når vi var ferdige med visumsøknaden gikk vi ned og kikket litt i Karl Johan, men ingen av oss var i noe "shopping humør" så vi ende opp på Egon og spiste frokost/lunsj. På dette tidspunktet nermet jeg meg så og si slått ut, så vi bestemte oss for å ta flybussen tilbake til flyplassen. Så var det bare å vente til klokken 22.50. Sov litt, spiste, leste og alt det andre normale folk gjør på flyplasser. 

 

 Det gikk jo raskt Nå er det bare pakking som gjenstår, men det har jeg jo 20 dager på å gjøre. Tenk 20 dager! 


Stine
1. Leste ut Bumerang 

 

2. Smakte kebab for første gang

3. Kom hjem til opphengte klær på det nye stativet. 4. Fikset musikk på Ipoden

5. Fikk ny mail fra ExploriusI morgen tidlig flyr jeg til Oslo med min kjære mor for å søke visum. Måtte få en hastetime og dermed måtte vi reise hjem fra hytta i dag for å rekke flyet som går i morgen halv 7, hvis jeg ikke tar helt feil. Så mye for sjønnehetssøvnen. Jeg har forresten begynt på alle mine lister: Musikk-til-ulike-følelser-liste, hva-som-må-pakkes-liste, Kjøpe-før-avreise-liste, hva-jeg-vil-se-liste, gave-liste, dag-for-dag-planleggings-liste osv. En smule perfeksjonist, kanskje? 

 

Huskeliste for morgendagen:

DS2019

DS160

Bilder

Økonomiske bevis fra lånekassen/mamma

Sevis fee

Pass + annen id

160 USD

Konvolutt + frimerker

 

Heldigvis er håndball sesongen over, så jeg har ingen av disse: 

 Nå følte jeg at dette innlegget ble i overkant tilfeldig, så vi sier takk og god natt for denne gang. Oppdaterer dere i morgen kveld hvordan Oslo var. Regner med vi skal være en smule turister. 

 

Stine

Tenkte det var på tide med en nye oppdatering angående utveksling fordi på tirsdag fikk jeg brev i posten som da var fra vertsmor Winnie. Fikk ikke lest det før i går kveld da, men det gjorde jo ikke brevet mindre spessielt. Tror ikke vi trenger å dele alt som sto i brevet, men det var veldig koselig å få litt kontak. Winnie har også prøvd å ringe, men har ikke nådd gjennom verken i Norge eller Tyskland. Men jeg får nok snakket med henne i løpet av de uken som kommer. Winnie sendte også med en skole kalender eller en oversikt over viktige skole datoer. Skolen beynner den 14/8 som er dagen jeg reiser fra Norges fastland. Tror flyet gikk fra Gardemoen 11.05, men dette er fortsatt uklart.

 

Jeg velger å ikke gi så mange detaljer om familien, men jeg tenkte jeg kunne nevne det jeg syntes selv var veldig søt og kult da. Det søteste var jo barnebarnet på 16 år som gleder seg til å se meg og spessielt shoppe med meg. Svigerdatteren til Winnie har akkurat publisert en bok og jeg må si jeg ble skikkelig imponert. Og for meg som elsker små barn ble jo alt toppet da jeg fikk se bilde av en liten tass som snart blir 1 år og vi skal få sitte barnevakt. Winnie krev også at det ble mange bursdager i og med at de er en stor familie. 

 

Annet en det har jeg også fått bilder av huset utvendig og det virket ganske øde, men samtidig ganske koseligt.


Alle blogg innlegg trenger i alle fall 1 stort bilde av bloggeren selv eller hva? 

 

Ting som må bli gjort før jeg reiser

Sende inn sommer karakterene

Snakke med Winnie på telefon

Sende pass

Få min DS-2019

Søke visum

Pakke

Lage nye spillelister på Ipoden

Kjøpe gave til vertsmor og Renate 

Rydde rommet og kaste gammel dritt

Takke nei til skoleplassen i Norge

Printe ut de norske læremålene 

Skrive ned alle mine favoritt oppskifter 

Skrive ned alle adressene til venner og familie

 

 

Noe mer jeg må eller bør huske å gjøre?

Stine

 

 
Fikk mail i går om at jeg hadde fått vertsfamilie eller rettere sagt vertsmor. Jeg skal bo i Indiana som ligger i midten av USA og jeg skal dele vertsmoren (som forresten er en sprek gammel dame på 69 år) sammen med ei jente fra Tyskland. Akkurat nå vet jeg ikke så mye mer enn akkurat hvor jeg skal bo og hvem jeg bor sammen med og hvor langt det er til diverse byer slik som Chicago, Columbus, Indianapolis, NYC osv. Men jeg tror dette året kommer til å smake kjempe godt. Jeg fikk det slik jeg ønsket, liten by slik at det er lettere å få venner og en plass som ligger nærme litt større byer. 

 
NB!! 69 dager til avreise. Jeg reiser den 14 august og møtes med rundt 30 grader i Fort Wayne, IN, US.

U Jelly? 

 

Stine
Jeg merket at jeg faktisk ikke har nevnt noe om selve utvekslingen min og søknadsprosses så jeg tenkte jeg kunne gjøre det nå siden søknaden min er allerede sendt til USA. Jeg bestemte meg jo for å reise til USA vinterferien i 2009 og har søkt på forskjellige organisasjoner og lest forskjellige blogger osv. for å finne ut hvem jeg ville reise med. Valget mitt ble Explorius som jeg selv føler meg ganske trygg med. Det neste var jo å overbevise mamma og pappa om å la meg dra, men det var ikke noe problem. De har vært veldig støttene og hjelpene gjennom alt.

 

Det første jeg gjorde var å melde et interesse skjema på Explorius sine nettsider og etter ca en uke fikk jeg telefon fra kontoret her i Stavanger. Da ble jeg innkalt til møte med foreldre/foresatte. På møtet gikk vi gjennom diverse regler Explorius har, hvordan året mitt vil være og annen informasjon som var nødvendig. Jeg kunne egentlig alt han sa, så det var mest for mamma og pappa. Tilslutt skulle jeg og han fra explorius ha en dialog på engelsk (jeg var så nærvøs, men det var ikke noe problem). Deretter skulle han avgjøre om han syntes at jeg var klar til å reise på dette utvekslingsåret til hovedkvarteret i Drammen. Så måtte jeg bare vente for å høre om jeg var med. 

 

Det gikk en god stund, men så fikk jeg telefon fra Drammen og sa at jeg var med. Deretter hadde jeg en angrerett på en uke og etter jeg hadde sendt svaret mitt (hvor jeg takket ja) mottok jeg søknadspapirene mine, kontakperson her i Norge og masse informasjon om hvodan jeg skulle fylle ut alle papirene. Det er ikke like mange papirer som AFS har, men du må skrive et brev til versfamilien, informasjon om deg og familien, legen skal fylle ut noen papirer, karaktere med oversetning og et fotoalbum av deg, din familie og venner. 

 

Det var vell stort sett det meste tror jeg... Du må også ta noen sprøyter hvis du ikke allerede har tatt dem. Jeg har tatt BCG test og Hepatitt A & B (trenger bare B, men må bli tatt i 3 omganger). Når jeg hadde fylt ut alt, sendte jeg det inn og fikk svar på hva som manglet, så jeg fikk fikset det. Nå er papirene mine sendt til USA slik at de kan finne en familie til meg, så nå må jeg bare vente for jeg får ikke noe svar før sommerferien tror jeg. Reisen starter vell i august, men det er avhengig av hvor fort vertsfamilien og skolen er klar til å få meg. 

 

Jeg har nevnt et innlegg tiligere om at jeg skal til NY og det betyr ikke at jeg skal bo der, men at jeg skal på softlanding camp der i noen dager. Dette er sammen med andre Explorius søkere (regner med at det blir både nordmenn, svensker og dansker). Jeg kjenner ganske mange som reiser med Explorius, så det er godt mulig jeg kan sitte med noen på flyet og dele hotellrom med dem. 


Hvor tror du jeg kommer til å bo i USA? 
♥Stine

hits